Gravyr.net

Allt om gravyr


6 vanligaste graveringsfelen och missuppfattningar om gravyr

Här kommer de 6 vanligaste graveringsfelen eller missuppfattningar som kan uppstå när det gäller gravyr.

  1. Felstavat namn eller fel datum – Bekräfta alltid stavningen av namn och datum. Lita inte på ditt minne. Så många namn har olika stavningar. Exempel: Kristina eller Christina eller Cristina och så vidare. Samma med datum, ta alltid det skriftligt innan vi graverar det. Kom ihåg att gravering inte kan raderas.
  2. Gravering är som Utskrift – Fel! Gravering, vi använder diamanter för att ploga ytan, som en bonde plogar sin åker. Eller vi använder lasrar för att bränna av ett lager av ytan av gravyrmaterialet. Ingen av dessa graveringsprocesser lägger vi till bläck till ytan. Obs! Det finns andra graveringsprocesser, men diamantdrag och laser är de vanligaste.
  3. Alla metallytor kan graveras – svaret är nej. En bullig metallyta är nästan omöjlig att se graveringen på. Materialet konkurrerar med graveringen. Dessutom är många metallytor pläterade. De flesta pläterade ytorna kommer att graveras okej. Ibland är den dåliga pläteringen bara uppenbar när den är graverad. Detta händer bara ca 5% av tiden.
  4. Att tro att vad du har inte kan graveras – Oftast är fallet att de inte kan gravera. Många gånger kan det graveras av ett annat företag. Ett bra exempel är klockor. Tillverkaren älskar att sätta alla typer av märkningar på baksidan och lämnar nästan inget utrymme för gravering. Vi kommer runt detta genom gravering på en båge, många gånger runt kanten.
  5. Gravering är för dyrt – Ja, det är för dyrt – om du tar det till en smyckesbutik. De flesta smyckesbutiker kan inte gravera. De skickar iväg föremålet. Smyckesaffären och graveraren måste båda göra vinst. Det är bäst att gå till en graverare först. Spara lite pengar. Dessutom kan alla dina bekymmer tas direkt med graveraren, utan att vidarebefordra genom noteringar från juveleraren.
  6. Det tar evigt att få något graverat – Ja, om du tar det till en smyckesbutik. De måste skicka iväg och tiden går. Om du tar ditt gravyrjobb direkt till en gravering slipper du frakttiden mellan juveleraren och graveraren (båda vägarna). Deal direkt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *