Gravyr.net

Allt om gravyr


Graverade produkter

Presenter och skyltar med gravyr

Vi tänkte ge er lite exempel på vilka produkter som kan graveras på och vad som finns på marknaden idag. Detta är såklart endast en liten del av allt som finns idag, men vi ska i alla fall skrapa lite på ytan bland dessa mycket intressanta produkter. Vill ni se mer exempel på presenter och skyltar med gravyr, kan vi rekommendera att ni besöker denna sida. Det är en av dom ledande aktörerna på marknaden, vad gäller produkter med personlig gravyr.

Graverade presenter

I stort sett all har nog någon gång sett eller fått någon present eller produkt med en graverad text på. Det har genom alla tider varit mycket populärt att ge bort något som inte någon redan har och som kan förknippas med den person som ska få gåvan. Ta exempelvis till dop, där det tidigare har varit väldigt populärt med att ge bort en tenn tavla med namn, längd, vikt och klockslag ingraverat eller en så kallad dopsked i silver. Dessa två produkter förekommer även idag, men är inte lika populära som dom en gång har varit. En av förklaringarna till detta kan vara att priserna för silver och framförallt tenn har ökat den sista tiden. En annan förklaring är såklart trenden. Idag är det framförallt vanligt att ge bort sparbössor eller hela bestick set, då dessa produkter både går att göra personliga samtidigt som dom går att använda och på så sätt hamnar dom inte undangömda i något skåp. För visst är det trevligt om det man ger bort även används!
Till brudparet är det idag vanligt att ge bort exempelvis två stycken champagneglas med med namn och datum ingraverat eller en tårtspade, fotoalbum, gästbok etc… Listan går att göra lång och det roliga är att utbudet är så stort idag, så man hittar oftast det man söker.

Graverade skyltar

Skyltar går att tillverka på många sätt och vad man väljer är lite utifrån vilka krav man ställer på skylten vad gäller hållbarhet och utseende.
När skyltarna är graverad, så uppfyller du båda dessa krav, vilket gör att det är mycket vanligt att gravyr används på allt ifrån dörrskyltar till ytterdörren till märkskyltar inom industrin.
En dörrskylt som är graverad brukar oftast vara i gjuten mässing och då fräses texten ner med en hårdmetall fräs. Man brukar även kunna färgfylla texten med svart färg, beroende på hur skyltmaterialet ser ut. Detta gör man för att få en bättre kontrast och läsbarhet.
Skyltar med gravyr som tillverkas till industrin, brukar oftast vara i plast, men kan även förekomma i aluminium eller rostfritt stål. Att graverade skyltar är vanligt i detta ändamål, beror mycket på att priset på dessa är låg och att dagens plaster är extremt tåliga både mot uv strålning och andra påfrestningar.