Gravyr.net

Allt om gravyr


Placering av gravyr på ringar

För gåvan eller bröllopsringarna handlar det inte bara om att hitta rätt ring, det är minst lika viktigt att välja rätt typ av gravyr och utöver val av typsnitt, storlek och gravyrmetod är det också möjligt att välja var på ringen som gravyren ska placeras. Olika placering av gravyr ger ringen olika slags prägel och uttryck. En inre gravyr kan till exempel ses som något mer traditionell än exempelvis en kantgravyr. Nedan får du lite tips på vad olika placeringar kan innebära och vad du ska tänka på i ditt val av placering.

 

Traditionell inre gravyr

Med en traditionell inre gravyr är det möjligt att lämna ett kärleksfullt budskap på insidan av ringen. Ett budskap som bara bäraren eller givaren vet om och kan se. För bröllopsringar består budskapet ofta av brudparets namn och datum för när vigseln ägde rum, kanske tillsammans med någon symbol, till exempel ett hjärta. Om ringen är en gåva kan budskapet också bestå av ett kort personligt meddelande som för alltid kommer att skänka glädje, kärlek och skratt till sin ägare.

Yttre gravyr

Genom en yttre gravyr är det, till skillnad från den inre gravyren, möjligt att visa upp sitt kärleksbudskap offentligt för sina nära och kära. En utvändig gravyr kan också färgläggas med coloritfärg för extra personlig touch, kanske med din favoritfärg? Förutom namn, datum eller andra meddelanden kan en ring också graveras på utsidan i rent dekorativt syfte med symboler eller mönster.

Kantgravyr

Om man varken vill dölja sitt budskap på insidan av ringen eller helt och hållet visa upp det på utsidan är det också möjligt att göra en kantgravyr. För att en kantgravyr ska vara möjlig måste kanthöjden på ringen vara minst runt 2,4 mm. Även kantgravyrer är möjliga att färglägga med coloritfärg. Kantgravyren är en fantastisk möjlighet att göra bröllopsringarna eller gåvan verkligt unik och speciell.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *