Gravyr.net

Allt om gravyr


Skillnaden på 2D och 3D gravering i kristall

Skillnaden på 2D och 3D gravering i kristall

3D-kristaller visar innovativa minnen genom att kombinera teknik och fantasi. Designad för att vara för evigt, de är en arv som du kan gå ner i generationer. Endast den högsta klassen av optisk kristall är vald för 3D Photo-produkter eftersom det här materialet är fritt från föroreningar och glittrar när det poleras till våra specifikationer. Välj mellan olika former och storlekar! Du kan anpassa din kristall för att passa ditt hem eller kontorsinredning.

Teknologin

Fotokristaller skapas med en speciell laser som fokuserar sina koncentrerade strålar av ljus till en exakt punkt under kristallens yta. Varje ljuspunkt i bilden är ritad i den slutliga kristalldelen. Lasern använder sedan dessa platser som tredimensionella koordinater. Laseren flyttar sedan till nästa koordinat och gör en annan etsad punkt. Slutligen skapas tillräckligt många poäng för att reproducera designen djupt inne i kristallen. Varje design, foto, djur, mänsklig form eller produkt kan graveras med fantastisk realism.

Eftersom laserstrålar inte är invasiva kvarstår inga märken eller fläckar på kristallens yta. När man ser från vilken vinkel den invecklade designen ses som en tredimensionell skulptur.