Gravyr.net

Allt om gravyr


Vad är gravyr?

Gravyr är en teckning eller text på ett föremål, som brukar vara gjort av metall, glas eller liknande hårt material. Om materialet är sten, kallas det hela gem. Gravyr är ett resultat av gravering som görs i ett hårt material. Detta ska inte förväxlas med etsning, där man nyttjar en liknande etsnål för att skapa kanaler ner till etsplåten. En annan definiering av gravyr: gravyr betyder en grafisk teknik där bilderna avtrycks från en plåt.

Gravyr används för att göra presenter och annat personliga. Man kan gravera bland annat i glas, eller metall. Om du köper en present kan du välja ett smycke som är graverat att ge bort. Du kan välja mellan halsband, armband, ringar eller ID brickor. Mottagaren kommer att uppskatta den personliga presenten. Även medicinbrickor som man har i en halskedja, kan graveras.

Även glas kan graveras och göras mer personliga på det sättet. Du kan välja graverade glas som present till brudparet eller för den som fyller år. Gravyr är något som gör att glasen inte är som vilka glas som helst utan deras glas. Samma gäller smycken; ett smycke med en gravyr på är något värdefullt.

Om du söker på internet hittar du flera företag som både säljer smycken och glas. En gravyr kan du välja själv och ibland ingår det i priset, ibland får du betala, priserna är ganska förmånliga. Det är bara att börja leta efter på internet och kolla priserna på gravyr. Du kan sedan beställa själv hur mycket du vill betala och vilken typ av gravyr du vill ha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *