Gravyr.net

Allt om gravyr


Vilka material kan man gravera?

Gravering går till så att ett material lämnar ifrån sig ett inristat märke som är synligt. Flera tror att materialen för gravering är begränsade. Många tror också att de flesta föremålen i hushållet inte kan graveras enligt sina specifikationer. Men med den förbättrade tekniken kan vi dock välja bland många fler material, nästan vad som helst.

Gravera Trä och Plywood

Trä kan ge en 3-D effekt och är ett av de bästa materialen för gravering. Det går gravera allt från från enkla skyltar till stora detaljerade porträtt i trä. Alla typer av trä, såväl som plywood, kan användas vid lasergravering. Gravering av plywood är i grunden bara begränsad till fanertjocklek. Om du vill graverera i fast timmer, exmpelvis ek som är ett trä som är stort och tungt, så får du väldigt intressant bakgrund. Lite information visas på eken i kontrast med ljust trä exempelvis som björk där små detaljer även blir synliga.

Gravera glas

Glas kan både sandblästras eller graveras. med lasergravering så kan endast en liten mängd material avlägsnas för att skapa en viss bild. Vid laseretsning av glas skapas en produkt av mycket hög klass och kvalitet.

Tegelsten & lasergravering i sten

På samma sätt som glas kan materialen också lasergraveras, men det påverkar bara området som är polerat och tar inte heller bort material. Graveringar i stenar fungerar perfekt när man översätter bilder till antingen svart marmor eller granit som är fint kornad. 

Akryl och metaller lasergravering

Akryl som är transparent eller ogenomskinlig kan också graveras för att ge de önskade resultaten. Graveringen av akryl resulterar i vit kontrast mot det klara materialet. Många metaller kan också graveras, speciellt med en markör. Medan andra metaller som mässing, aluminium och krom kan graveras utan markör.

Gravera läder & textilier

Många tror att läder och textilier är för känsliga för gravyr. Men faktum är att materialen kan graveras, och passar speciellt när du vill textil och läder unikt. Vi måste dock poängtera att gravering av läder och textilier inte får skada materialet, utan här handlar det bara om att ändra utseendet. Läder, textilier och alla typer av sängkläder kan vara lasergraverade enligt era specifikationer.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *